Şakak Germe Estetiği

Göz çevresinden sonra kişinin yaşlanma belirtilerinin en çok görüldüğü yerlerden birisi şakaklardır ve bu bölgedeki sorunların giderilmesi amacıyla şakak germe işlemleri yapılmaktadır. Şakak bölgesindeki çizgiler cilt elastikiyetine bağlı olarak her insanda farklı bir şekilde görülmektedir. Özellikle şakaklardaki çizgiler kişide yorgun bir yüz ifadesine sebep olmaktadır.

Cilt elastikiyetinin 40 yaşından sonra azalmaya başlamasıyla ciltte pek çok deformasyon ortaya çıkmaktadır. Zaman geçtikçe cilt yer çekimine karşı koyamamakta ve bundan dolayı şakak bölgesi ve göz kenarlarında sarkıklıklar belirlenmektedir. Şakaklarda da aşağıya doğru hareketlenme meydana gelmekte ve bu hareketlenme dolayısıyla deri üzerinde deformeler görülmektedir. Şakaklardaki sarkma ve diğer sorunların giderilmesi için en etkili çözüm şakak germe uygulamalarıdır.

Şakak gerdirme estetiğine ihtiyaç duyulmasına sebebiyet veren faktörler şunlardır;

  • Stres: yoğun bir stres altında olmak şakaklarda sarkmaların meydana gelmesine neden olabilmektedir.
  • Sağlıksız beslenme: aşırı yağ tüketimi ve hazır gıda tüketimi sarkmaların önemli nedenleri arasındadır.
  • Hareketsiz yaşam: insan hareketsiz kaldığı zaman enerji harcayamaz. Vücudun kalori yakmaması yağ birikimlerine neden olabilmektedir. Bu durumda şakak ve birçok bölgede yağlanmanın görülme nedenidir.
  • Yaşlanma: yaşlanmaya bağlı olarak ciltte birçok sorun görülebilir. Yaşlanmayı önlemek mümkün değildir ancak düzenli egzersiz ve beslenmeyle sarkma oranı en aza indirilebilmektedir.

Şakak gerdirme işlemlerinde fazla deri kesilmekte ve yüze daha genç bir görünüm verilmektedir. Uzman cerrah tarafından gerçekleştirilen şakak germe işlemlerinde sonuçlar oldukça başarılıdır.

Şakak Germe Prosedürü Nasıldır?

Şakak gerdirme prosedürü, lokal anestezi veya lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen işlemlerdir. Ayakta tedavi olarak tanımlanabilen şakak germe operasyonunda bazı aşamalar bulunmaktadır. Ancak aşamalara geçmeden önce ameliyat öncesinde yapılması gereken durumlar vardır. Bu durumlar;

  • Ameliyat öncesinde 6 saat boyunca yemek yenilmemeli, su içilmemeli ve sigara kullanılmamalıdır.
  • İşlemden önce ve sonra sağlıklı diyet uygulaması yapılmalıdır.
  • Yeterli oranda su içilmesi oldukça önemlidir.

İşlem süreci;

  • Uygulama lokal anestezi altında gerçekleşmektedir. Şakak germe işlemi ortalama 1 saat kadar sürmektedir.
  • Cerrahi uzman, şakakların doğru pozisyonda kalması için küçük kesiler açmaktadır.
  • Kesi yerleri saç çizgisi boyunca ve şakak bölgesinde yapılmaktadır.
  • İşlem sonunda küçük dikişler atılmakta ve dikişler yara izi olasılığını en aza indirebilmek için uygulanmaktadır.

İşlem sonrası;

  • İşlemden sonraki birkaç gün boyunca şişlik ve morluklar oluşabilir. Bu durumlar bir hafta içerisinde azalmaktadır.
  • İyileşme süreci genel olarak birkaç hafta sürmektedir.
  • İyileşme döneminde ağrı ve morarmalar olabilmektedir. Şakak germe sonrasında istirahat edilmeli ve bu süreç ağrı kesicilerle geçirilmelidir.
  • Uygulamadan bir hafta sonra hafif işler yapılmaya başlanabilir ve günlük aktivitelere geri dönülebilir.
  • Yoğun aktiviteler için 2 hafta gibi bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır.
  • İşlemden sonra dikişler bir hafta içerisinde alınmaktadır. Dikişler kişinin saçına gizlendiği için bu izlerin dışarıdan görülmesi zordur.
  • İyileşme döneminde cerrahın önerileri dikkate alınmalı ve bu önerilere uyulmalıdır.

Şakak Germe Estetiği Nedir?

Uzman cerrahlar tarafından yapılan ve mini bir operasyon olan şakak germe süreçleri sayesinde etkili sonuçlar elde etmek mümkündür. Şakak gerdirme işlemi kişiyi daha genç göstermekte ve yüzde bir bütünlük oluşmasına yardımcı olmaktadır. Göz çevresi işlemlerinden birisi olan şakak gerdirme işlemleriyle birçok göz çevresi sorunu ortadan kaldırılmaktadır.

İşlemde lokal anestezi uygulanmakta ve saçlı deride kesi planlanarak tüm işlem süreci bu şekilde tamamlanmaktadır. Operasyonda amaç şakak bölgesini germek ve daha yukarıya doğru asmaktır. Aynı zamanda işlemde fazla deride kesilerek atılmaktadır. Kesilerin üzerine dikişler uygulanmakta ve 2 gün içerisinde hafif bandaj uygulaması yapılmaktadır.

Şakak gerdirme işlemini takip eden ilk hafta baş bölgesinin yukarıda olacak şekilde tutulması gerekmektedir. Böylece şakak germe sonrasında gelişen morarma ve şişlikler minimuma indirilmektedir. Şişlik ve morarma için buz uygulaması da gerçekleştirilebilir.  Alın ve göz çevresinde kızarıklık ve morarmalar görülebilir. Bu yan etkiler bir hafta veya on gün içerisinde kaybolmaktadır.

İşlem sonrasında belirgin bir izin kalıp kalmayacağı oldukça merak edilen durumlardan bir tanesidir. Cerrah, kesi uygulamasını saç çizgisi üzerinde yapmaktadır. Bu yüzden saç çizgisi üzerinde olan izler kolay bir şekilde gizlenebilmektedir. Bu izlerin iyileşmesi ve belirginliğinin kaybetmesi birkaç ay sürebilmektedir. İşlemin başarıyla tamamlanması cerrah tecrübesi ve uzmanlık alanına bağlıdır. Genel olarak uygulama sonuçları kişiyi memnun edicidir.

Şakak Germe Estetiği Kimler İçin Uygundur?

Şakak gerdirme estetiği bazı kişiler için uygun bir süreçken bazıları için değildir. Şakak gerdirme işleminin uygun olduğu kişiler;

  • Kaş kaldırma gereksinimi duymadan yalnızca kaş ucunun çekilmesini arzu edenler
  • Gözün her iki yanında derin görünümde olan çizgiler olması ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak isteyenler
  • Genetik veya yaşlanma nedeniyle kaşlarda sarkıklık ve sarkmaları olanlar için şakak germe işlemleri uygun süreçlerdir.

Bu uygulama, yaşlanma dolayısıyla üzgün ve endişeli bir yüz ifadesi olan kişilere de önerilmektedir. Sarkık ve kırışık görünen bir kaş yaşlanmanın temel belirtisidir. Gerdirme işlemiyle birlikte gerçekleştirilen diğer uygulamalar sayesinde şakak bölgesinde arzu edilen bir görünüm elde edilmektedir. Şakak gerdirme işlemi için uygulanan birçok cerrahi yöntem vardır. Bunlar;

  • Cilt kaldırma, SMAS yüz germe ve MACS kaldırmadır.

Bu gerdirme işlemleri cilt yapılarına göre tercih edilmektedir. Her bir cerrahi işlem cildi daha iyi bir duruma getirirken vücut gerginliğini de sağlamaktadır. Ayrıca bu işlemler sayesinde gerdirmenin yanı sıra uzun süreli bir şakak gerdirme işlemi de sağlanmaktadır.

Şakak Germe Estetiği ile Kaş Kaldırma Arasındaki Fark Nedir?

Yaşlanmayla beraber hem şakak hem de alın bölgesinde gevşeklik ve sarkmalar başlamaktadır. Zaman geçtikçe buna kaşlarda eklenmekte ve yorgun bakışlara sahip bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Ancak bu duruma neden olan yalnızca yaş ilerlemesi değildir. Kötü beslenme, düzensiz yaşam tarzı, hareketsizlik ve strestir.

Kaş kaldırma uygulamaları, kaş ve alın bölgesindeki sarkma, kırışıklık ve çizgileri düzeltmek için yapılmaktadır. Bu uygulamaya karşılık şakak germe, kaşın yalnızca dış bölgesini kaldıran ufak bir operasyondur.  Şakak gerdirme işlemleri kaş ortası ve alın bölgesini değiştirmemekte ve sarkmaların en aza indirilmesine yardımcı olmaktadır.

Kaş kaldırma işlemleri ise göz çevresini daha açık gösterirken genç bir görünümde sağlamaktadır. Kaş kaldırma ile düşük kaş görünümünden kurtulmak mümkündür. Ayrıca bu işlemler sonrasında kişi psikolojik ve fizyolojik olarak rahat etmektedir.

Şakak gerdirme işlemi sonrasında kişinin cildi daha sıkı bir hale gelmektedir. Bu uygulamada kaşlar yukarı kaldırıldığı için alın bölgesindeki kırışıklık ve çizgiler giderilmektedir. Aynı zamanda yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonlarda bu operasyon sayesinde düzeltilmektedir. Bu uygulama sonucunda kişinin yüzündeki bitkin görünümün yerine dinç bir görünüm gelmektedir. Ancak şakak gerdirme ve kaş kaldırma işlemleri doğal yaşlanmaz sürecini engelleyememektedir.

Şakak Germe Nasıl Yapılır?

Şakak bölgesindeki deri zamanla elastikiyetini kaybetmekte ve bundan dolayı kaşlar aşağı doğru hareket etmektedir. Kaşların aşağı doğru bakması kişiyi daha yorgun, kızgın veya üzgün gösterebilmektedir. Bu sorunları düzeltmek amacıyla şakak germe işlemlerinden yararlanılmaktadır. Kişinin tazelenmesini ve daha hoş bir görünüme kavuşmasını sağlayan şakak gerdirme işlemleri birçok adımdan meydana gelmektedir. Bunlar;

  • Yüz bölgesine yapılan ve hızlı bir işlem olan şakak gerdirme en az risk oranına sahip süreçlerden birisidir.
  • İşlem öncesinde kişinin ameliyat olması ve anestezi alması için bunu engelleyecek bir durumun olmadığına dair pek çok tetkikler yapılmaktadır.
  • Tetkiklerde herhangi bir sorun tespit edilmezse hasta işlemden önce 12 saat kadar aç kalmalıdır. Ayrıca bu aç kalma sürecinde sigara içilmemelidir.
  • Kişi operasyona girmeden önce izninin olduğunu gösteren bir belgeyi imzalar.
  • Hastanın kan basıncı uygulama öncesinde takip altına alınmaktadır.
  • Tansiyonu dengede olan hasta işlem odasına alınmaktadır.
  • Saçlı deriden işleme başlanmakta ve şakaklarda gerdirme yapılmaktadır. İşlem esnasında sinirlere zarar vermemek için özenli bir çalışma yürütülmektedir.
  • Bölgedeki fazla olan deri cerrahi tekniklerle kesilmekte ve dikişler aracılığıyla kapatılmaktadır.
  • Bu işlemden sonra hastanın ağzı ve burnu açık kalacak şekilde bandaj uygulaması yapılmaktadır.
  • Hasta işlem odasından uyandırma birimine getirilmektedir.
  • Hasta uyandıktan sonra ağrı kesici uygulaması uygulanmakta ve değerlerinin kontrolü yapılmaktadır.
  • Hasta bandajlıyken hastanede tutulmaktadır. Hekimin gerekli görmesi halinde hastaneden taburcu edilmektedir.

Şakak Germe Estetiği İzleri Görünür Müdür?

Şakak gerdirme işleminde uygulanan cerrahi teknikler izlerin görülüp görülmeyeceğini belirlemektedir. Ayrıca işlem cerrahı genellikle kesi işlemini saç derisi üzerinde yapmakta ve böylece izler saç tarafından kolay bir şekilde gizlenebilmektedir. Bundan dolayı izler genelde belirsiz bir görünümdedir. İzlerin iyileşmesi birkaç ayı bulabilmektedir. Kişi bu izlerden rahatsızlık duyuyorsa iz düzeltme tedavilerinden yararlanabilir.

Şakak Germe Estetiği Tek Başına Başarılı Sonuçlar Verir Mi?

Kadın ve erkeklerde sarkma ve kırışıklıklar yaşın ilerlemesiyle birlikte çok daha fazla görülmektedir. Bu sorunlar kişinin yüzünde yorgun ve donuk bir ifadenin oluşmasına neden olabilmektedir. Günümüzde bu problemlerin giderilmesi için birçok estetik yöntem uygulanmaktadır. Şakak germe işlemleri de bunlardan bir tanesidir. İşlemler, şakak bölgesindeki kırışıklık ve sarkmaları gidermede oldukça etkilidir.

Son yıllarda birçok kişi tarafından tercih edilen bu işlemler kişilerin daha canlı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Şakak gerdirme uygulamaları, uzman cerrahlar tarafından yapılmakta ve lokal anestezi altında gerçekleşmektedir. Bu operasyonlar sayesinde birçok deformasyon giderilmektedir. Bu operasyon yalnızca yüz derisini değil deri altındaki katmanları da gerdirmektedir.

Şakak gerdirme işlemiyle birçok farklı tedavi yöntemi de birleştirilmektedir. Şakak gerdirme işlemleri ile birlikte yapılan uygulamalar; alın germe ve yüz germedir. Alın germe işlemleri, alındaki kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi için yapılmaktadır. Alın bölgesindeki bu sorunlar için alın derisi gergin bir hale getirilmekte ve kaşlar daha yukarıya taşınmaktadır.

Yüz germe işlemlerinde de sarkma ve kırışıklıklar giderilmektedir. Yüz germe uygulamaları sayesinde birçok sarkma ve kırışıklık durumu en aza indirilmektedir. Bu süreçlerdeki temel amaç aşağıya sarkan derinin eski yerine getirilmesidir. Uygulama boyun kısmına da yapılmakta ve bir gerginlik oluşturulmaktadır.

Şakak gerdirme ile birleştirilen bu işlemler sayesinde uygulama bölgesinde bütünsel bir iyileşme sağlanmaktadır.

Şakak Germe Ne Zaman Gereklidir?

Kaşlar birçok duyguyu ifade etmekte ve yüz ifadeleri şakakların görünümünden etkilenmektedir. Bölgede sorunlar ortaya çıktığında kötü bir görünüm oluşmakta ve bu kişiyi tüm yönüyle etkilemektedir. Ayrıca kişide doğuştan gelen alın çizgileri bulunmaktadır. Bu çizgiler, yaş ilerlemesi, dış etkenler, hızlı kilo alıp verimi ve benzeri nedenlerden dolayı belirgin bir duruma gelmektedir. Çizgilerin belirginleşmesi dikey bir görünüme dönmesine de neden olmaktadır. Dolayısıyla ortaya yaşlı bir görünüm çıkmaktadır.

Şakak bölgesinde sarkma ve kırışıklıklarda meydana gelebilmektedir. Bu sorunların nedenleri; sigara içme, aşırı alkol tüketimi, aşırı makyaj, yaşam tarzı ve hareketsizliktir. Ayrıca az su tüketimi de yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Bu yüzden bu sorunların ortadan kalkması için birçok estetik yönteme başvurulmaktadır. Şakak germe işlemleri tüm problemlerin düzeltilmesinde etkilidir.

Ciltteki deformasyonlar genel olarak 40 yaş ve üzerindeki kişilerde daha belirgin bir şekilde görülmektedir. Özellikle 45-55 yaş arasında bu estetik uygulamalara daha sıklıkla başvurulmaktadır. Şakak gerdirme işleminin başarılı olması da bazı unsurlara bağlıdır. Özellikle yüz bölgesinde deri altı küçük yağ tabakası olan kişilerde daha iyi sonuçlar elde edilmektedir. Ayrıca yüzde 1 cm’den fazla cildin olması da bu estetik prosedürü gerekli kılan unsurlardan bir tanesidir.

Süreçlerin başarılı olmasında etkili olan diğer unsurlar; cerrahın deneyimi ve kullanılan tekniklerdir. İşlem uzman bir kişi aracılığıyla yapıldığı zaman etkili sonuçlar alınabilmektedir. Buna bağlı olarak işlemde farklı tedavileri birleştirmekte sonuçların başarılı olmasını sağlamaktadır.

Şakak Germe Estetiği Öncesi Neler Yapılmalı, Neler Yapılmamalı?

  • Şakak gerdirme işlemi öncesinde gerekli olan tetkikler yapılmaktadır. Bu süreçte cerrah ile görüşülmeli ve muayene olunmalıdır.
  • İşlemden 10 gün önce aspirin ve bitki çayları gibi kan sulandırıcıların tüketimi bırakılmalıdır.
  • Uygulamadan birkaç gün önce sigara kullanımı bırakılmalı ve şakak germe işleminden 8 saat önce herhangi bir sıvı ve katı gıda tüketimi yapılmamalıdır.

Şakak Germe Estetiğinin Riskleri Nelerdir?

Birçok cerrahi işlemde mevcut olduğu gibi şakak gerdirme işlemlerinde de bazı riskler vardır. Bu riskler arasında enfeksiyon, şişlik, morarma, uyuşma, baş ağrısı ve anestezi komplikasyonları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra bazı durumlarda beklenmedik estetik sonuçlarda meydana gelebilmektedir.

Enfeksiyon Riski

Enfeksiyon pek çok cerrahi işlem sonrasında görülmesi olası risklerden bir tanesidir. Bu yüzden işlem sonrasında oral antibiyotik kullanımı sıklıkla yaşanmaktadır. Şakak germe sonrasında görülen enfeksiyonlar genel olarak hafif derece gözlemlenmektedir. Antibiyotik kullanımı veya dikiş alımı gibi durumlar sayesinde tedavi edilebilmektedir. Nadiren görülmekle birlikte kalıcı dikişlerden bir veya birkaçı ufak çaplı bir enfeksiyon sebebiyle uzun yıllar sonra tekrar enfekte olabilmektedir. Bunun yanı sıra işlem sonrasında enfeksiyona bağlı olarak mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Şişlik, Uyuşma ve Ağrı

Uygulama sonrasında şişlik, uyuşma ve ağrı durumları yaşanabilmektedir. Özellikle şişlik ilk bir hafta oldukça yoğun bir şekilde görülmektedir. Ancak şişlikler 2 hafta içerisinde geçmektedir. Bu süreç tamamlandıktan sonra normal hayata dönüş yapılabilmektedir.

Morarma Riski

Şakak gerdirme sonrasında en sık görülen yan etkilerden birisidir. Morarmanın şiddeti, işlem bölgesindeki değişikliklerin derecesine bağlıdır. İşlemden sonra meydana gelen morarma göz çevresinde kalmakta ve bunların iyileşmesi 7-10 gün sürmektedir. Bu süreden daha fazla morarma durumu yaşanırsa en yakın sağlık merkezine başvurmak gerekmektedir.

Anestezi Komplikasyonları

İşleme başlamadan önce verilen anestezi sonucunda pek çok yan etki görülebilmektedir. Bu yan etkilerin en sık görülenleri; kusma ve bulantıdır. Aynı zamanda bu yan etkiler kadar olmasa da görülen diğer durumlar; boğaz ağrısı, kas ağrısı, kalp ritim bozuklukları ve geçici bilinç kaybıdır.

Baş Ağrısı

Gerdirme işlemi sonrasında uygulama bölgesinde baş ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Bağ ağrısı için cerrahlar ilaç tavsiyesi vermekte ve bunlar kullanıldıktan sonra ağrılar geçmektedir. Eğer baş ağrısı uzun süreliyse ilgili doktorlar konuşmak gerekmekte veya sağlık merkezine giderek kontrol gerçekleştirilmelidir.

Şakak Germe Estetiği Sonrasında Neler Yaşanır?

İşlem sonrasında iyileşme sürecine girilmektedir. Şakak germe işlemi sonrasındaki iyileşme dönemi şu şekildedir;

  • İyileşme dönemi ortalama olarak 2 hafta gibi bir sürede tamamlanmaktadır.
  • Bu süreçte kaş ve gözleri zorlayacak uygulamalardan uzak durulmalıdır.
  • İyileşme sürecinde önerilen en önemli şeylerden birisi yüz mimiklerini çok fazla kullanmamaya çalışmaktır.
  • İşlemden sonra hastaların birçoğunda morarma, bağ ağrısı ve şişlik gibi yan etkiler görülmektedir. Bu yan etkiler için soğuk kompres uygulaması önerilmektedir. Morarma ve şişlikler belirli bir süre sonra geçmektedir.
  • İyileşme döneminde işlem doktoru ile iletişimde kalmak iyileşme sürecinin daha rahat geçmesi için oldukça önemlidir.
  • İşlem sonrasında kesi izi çok hafiftir ve saçlı deri içerisinde kalmaktadır. Zamanla ten rengi ile birleşmektedir.
  • Uygulamadan sonra bölgede hafif derecede uyuşukluk hissedilebilir ancak bunlar ağrı kesicilerle rahat bir şekilde kontrol edilmektedir.
  • Operasyon sonrası için doktor önerileri dikkate alınmalıdır. İlaçlar zamanında ve düzenli bir şekilde alınmalıdır.
  • Tüm bunlara özen gösterildiği takdirde iyileşme süreci daha hızlı bir şekilde geçmekte ve ağrı durumları da minimuma indirgenmiş olmaktadır.

Şakak gerdirme işlemi sonrasında dikkat edilecek unsurlar şunlardır;

  • İşlemden sonra uygulama bölgesine olabilecek darbe ve ani temaslardan kaçınılmalıdır.
  • İşlem öncesinde ve sonrasında sigara tüketimine ara verilmelidir.
  • Kafein ve bitki çaylarının tüketilmesinden de uzak durulmalıdır.
  • Estetik ameliyatı sonrasında normal yaşantıya dönmek için bir hafta gibi bir süreye ihtiyaç vardır ve bu süreçte bolca dinlenilmelidir.
  • Bandaj ve pansuman kontrolleri ilgili doktor tarafından yapılmalıdır. İyileşme sürecinde pansuman ve bandaj değişikliği hasta tarafından dikkatli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
  • Baş ağrısını tetikleyebilecek durumlardan kaçınılmalıdır.
  • Doktorun önerdiği cilt bakım ürünleri şakak germe işlemi sonrasında özenli bir şekilde kullanılmalıdır.
  • Yüzdeki diğer estetik işlemler için 1 ay gibi bir süre beklenmelidir.
  • Ödem ve şişliklerin geçmesi kişiye göre farklılık gösterse de ortalama 2-3 hafta gibi bir zaman dilimidir.
  • Egzersizler düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Yüz egzersizlerinin bir profesyonel yardımıyla yapılması gerekmektedir.
  • Ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu durum olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
  • Ödem birikimine engel olabileceği için işlem sonrasında bolca su tüketilmelidir.
  • Yüzükoyun bir şekilde yatmak işlem bölgesi için tehlikelidir. Bu süreçte boyun yastıkları tercih edilebilir.
  • İşlem sonrasında güneşe maruz kalınmamalı ve güneşten korunmak için ekstra önlemler alınmalıdır.

Şakak Germe Estetiği Fiyatları 2023

Genellikle tüm estetik uygulamalar kişiye özel olarak planlanmaktadır. Kişiye özel oldukları için belirli bir fiyat aralığından bahsetmek mümkün değildir. Öncelikle işlemden yararlanacak olan kişilerin belirli bir işlem merkezi tercih etmesi ve bu merkezde muayene olması gerekmektedir. Böylece işlem doktoru hastanın sorununa yönelik bir tedavi planı hazırladığı gibi buna bağlı olarak bir fiyat içeriği de sunmaktadır.

Şakak gerdirme işlemlerinin fiyatlarını değiştiren pek çok faktör vardır. Bunlardan en önemlisi işlemin hangi teknik kullanılarak yapıldığıdır. Bu faktörü takip edenler ise uygulama merkezi fiyat politikası ve cerrahın tecrübesidir. Tüm bu faktörler net bir fiyatın belirtilmesini zor bir hale getirmektedir.

Tek bir işlemden ziyade birçok işlem eş zamanlı olarak yapılabilmektedir. Dolayısıyla bu teknik ve diğer kombin işlemler nedeniyle fiyatlarda değişiklikler gözlemlenmektedir. Kişi, sürece henüz karar vermeden önce detaylı bir araştırma yaparak işlem ve fiyatları hakkında ön bir fikir edinebilmektedir. Böylece hem merkez seçimi hem de doktor seçimi en iyi şekilde yapılabilmektedir.

Uygulamayı yaptıracak olan kişi, şakak germe işlemlerine dair genel bir bilgi ve fiyat bilgisi almak istiyorsa ilk olarak sağlık merkezi ile iletişime geçmeli ve randevu almalıdır.