Boyun Germe Estetiği

Elastikiyetini kaybetmiş olan boynun derisini sıkılaştırmak amacıyla boyun germe estetiği uygulamalarına başvurulmaktadır. Yaşlanmaya bağlı olarak yüz ve boyun bölgesinde sarkma ve kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu sarkma ve kırışıklıklar yüz dokusunu aşağıya çekmekte ve yüzün şeklini bozmaktadır. Cildin aşağıya sarkmasıyla bu sarkıklıklar boyun bölgesinde birikmektedir. Böylece ortaya kötü bir görünüm çıkmaktadır.

Boyun, yüz bölgesinin devamı olduğu için çekici ve güzel görünmenin de bir parçasıdır. Boyun bölgesinde yaşın ilerlemesi nedeniyle ortaya çıkan durumlardan birisi gıdı oluşumu ve deri gevşemeleridir. Aşırı kilo alıp verme ve sürekli kilo alıp vermek boyunda deformasyonların görülmesine sebebiyet vermektedir. Bu sorunların giderilmesi için boyun germe işlemleri uygulanmaktadır.

Boyun bölgesinde en çok rahatsızlık hissedilen yerler; çene altı, gıdı bölgesi ve kulak arkasıdır. Yüzde kırışıklıkların yanı sıra elmacık kemiği ve göz kapaklarında sarkmalar meydana gelmektedir. Hastanın şikâyetine göre boyun bölgesine germe işlemi dışında farklı operasyonlar yapılabilmektedir. Germe estetiği süreçleri ile kırışıklık ve sarkma gösteren alanlar düzeltilmektedir. Böylece hasta daha genç ve canlı bir görünüme kavuşmaktadır.

Günümüzde sıklıkla uygulanan işlemlerden birisi olan boyun germe uygulaması sonrasında bölge zayıf bir görünüm elde edilmektedir. Aynı zamanda özellikle kadınlar aksesuar ve kıyafet seçiminde boyun bölgesindeki sorunları düşünmeden hareket edebilmektedir. İşlem tek başına uygulanabileceği gibi yüz ve gıdı asma gibi operasyonlar ile birlikte gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun Germe Estetiği Nasıl Yapılır?

Boyun gerdirme işlemlerinde cerrah seçimi önemli konulardan bir tanesidir. Kişinin yüzü 10 yıl daha genç bir görünüme dönecektir ancak yaşlanma süreci devam etmektedir. Dolayısıyla bu süre boyunca tekrar müdahaleye ihtiyaç olabileceği için farklı tekniklerin daha rahat kullanılması için deneyimli doktorların bu süreçleri yönetmesi gerekmektedir.

Yaşlanma dolayısıyla ciltte gevşeme ve sarkıklık durumları sıklıkla gözlemlenmektedir. Bu sarkıklık ve gevşeme durumları kişinin boyun germe ameliyatı için uygun bir aday olduğunu göstermektedir. Kişiyi zarif ve oldukça çekici gösteren bu bölgenin kötü bir görünümde olması birçok kişiyi rahatsız etmektedir. Her iki cinsiyete de uygulanan bu yöntemler sonrasında hastada belirgin bir düzeyde gençleşme görülmektedir. Boyun gerdirme yöntemleri şu şekilde yapılmaktadır;

  • Uygulama öncesinde ayrıntılı bir muayene yapılmaktadır.
  • İşlemde kulak bölgesinden başlayan bir kesi açılmaktadır.
  • Deri altında kas dokusunun gergin bir hale gelmesi hedeflenmektedir.
  • İşlemde derideki fazla dokular çıkarılmakta ve boyun bölgesine yeniden şekil verilmektedir.
  • İşlem ortalama 1-3 saat arasında sürmekte ve doktor tercihine göre lokal ya da genel anestezi altında uygulanmaktadır.

Anestezi uygulanarak yapılan boyun germe işlemleri tamamen ağrısız süreçlerdir. İşlem sonrasında hastalar daha genç bir görünüme ulaşmaktadır.

Boyun Bölgesinin Sarkma ve Kırışma Nedenleri

Boyun bölgesi, göz kapağından sonra ince deriye sahip olan ikinci alandır. Bundan dolayı bu bölgede deformeler daha hızlı bir şekilde görülmektedir. Son yıllarda yaşlanmayla beraber boyun bölgesinde görülen sorunlar; deride ince kırışıklıklar, çizgiler, gıdı belirginleşmesi, abartılı kırışık görünüm ve çift çenedir. Bu gibi sorunların çözümü boyun germe işlemleridir. Aynı zamanda farklı tedavi yöntemleri de bu sorunlara uygulanabilmektedir.

Boyun bölgesinin ince derili olması bu alana özenli bir şekilde yaklaşmayı gerektirmektedir. Bu alana estetik uygulamalar yapılacaksa tedavi planlaması kişiye özel olarak gerçekleştirilmelidir. Cerrahi girişimlerin yanı sıra ameliyatsız birçok farklı yöntemde vardır ve doktor seçimine göre bu yöntemler uygulanabilmektedir.

Genel olarak yüzdeki kırışıklıkları iyileştirmeye çalışmak boyun bölgesinden daha önemli gelebilmektedir. Bazen boyun kırışıklıkları yüzdeki sorunlardan dolayı ikinci plana atılabilmektedir. Yüzün devamı niteliğinde olan boyun bölgesindeki kırışıklıklar estetik açıdan rahatsız edicidir. Özellikle bölgedeki gıdı oluşumu en çok karşılaşılan sorunlardan birisidir.

Erken yaşlanma belirtilerinin en belirgin olduğu yer olan boyundaki kırışıklıklar birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Genetik yapı, güneş ışığına aşırı maruz kalma, ten rengi ve cilt bakımının ihmal edilmesi kırışıklıkların ortaya çıkma nedenlerindendir. Yüze gerçekleştirilen bakımlar boyun bölgesine yapılmadığında bu bölgedeki yenileme kapasitesi de azalmaktadır. Böylece erken yaşlardan itibaren kırışıklık, sarkma ve benzeri birçok sorun bölgede gözlemlenebilmektedir. Tüm bu sorunların ortadan kaldırılabilmesi amacıyla boyun germe uygulamaları yapılmaktadır.

Boyun Germe Estetiği için Kimler Uygun Birer Adaydır?

Bu işlemler yaşa bağlı meydana gelen deformasyonların düzeltilmesi için yapılmaktadır. Bu yüzden boyun gerdirme uygulamaları ortalama 45 yaş ve üzerindeki kişilere uygulanmaktadır. Her iki cinsiyete de yapılan boyun germe işlemlerinde yaşanan sorunlar şunlardır;

  • Çene bölgesinde sarkmaların görülmesi
  • Yüz bölgesinin kare bir görünüm alması
  • Ağız kenarlarında aşağı doğru yer değişmelerin olması
  • Gülme çizgilerinin belirginleşmesi
  • Boyun kaslarının gevşemesi ve boyun bölgesinde sarkmaların olması
  • Çene altı derisinde fazlalıkların görülmesi

Boyun Germe Estetiği Teknikleri

Boyun gerdirme işlemleri genel olarak tek bir operasyon değil birçok işlemin kombine edildiği süreçlerdir. Dolayısıyla boyun germe işlemlerinde hangi hasta için hangi yöntemin uygun olup olmadığı operasyon öncesinde hekim ve hasta tarafından belirlenmektedir. İşlem için uygulanan birçok farklı teknik vardır. Bu tekniklerden birisi seçilmekte ve buna uygun bir tedavi planı hazırlanmaktadır.

Yüz Germe Yoluyla Boyun Germe

Boyun estetiği uygulamalarında en çok yaptırılan işlemdir. Bu boyun germe operasyonu yüz germe işlemleriyle birlikte yapılmaktadır. Yüz germe uygulamasında kulak önü ve kulak arkası kesiler kullanılmakta ve hedeflenen boyun hattına doğru ilerleme gerçekleştirilmektedir. Boyun derisinin platysma kasından ayrılmakta ve buradaki gevşeklik durumu korse tekniği ile sıkı bir hale getirilmektedir.

Bu işlemden sonra boyun derisi yana doğru gerilmekte ve fazla deri kulak arkasından atılmaktadır. Kullanılan bu teknik, deri fazlalığı ve sarkmalardan kurtulmakta en etkili olanlardan birisidir. İşlem yüz germe yoluyla yapıldığından dolayı özellikle deri fazlası olan kişilerin işlem esnasında boyun gerdirme isteyip istemediklerini karar vermelidir. Kişi ileride fikrini değiştirirse ve boyun germe uygulaması olmak isterse yüz germe uygulamalarını yeniden yaptırması gerekmektedir. Bu durum hem zaman hem de maliyet açısından sıkıntılar doğurabilmektedir. Bu yüzden işlem öncesinde detaylı bir analiz oldukça önemlidir.

Çene Altı Yoluyla Boyun Germe

Boyun gerdirme uygulamalarında kullanılan tekniklerden bir diğeri de çene altı yoluyla boyun gerdirmedir. Bu teknikte çene altından işlem yapılmakta ve burada 3-4 cm’lik bir kesi gerçekleştirilmektedir. Kesi yoluyla çene altındaki deri ve kas yağ dokusu azaltılmaktadır. Uygulamada platysma kası deriden ayrılmakta ve kas dikiş yöntemleri kullanılarak şekillendirilmektedir. Çene altı yoluyla boyun gerdirme süreçleri genel anlamda kas ve yağ dokularını şekillendirmek için yapılmaktadır.

Uygulamanın tamamlanmasının ardından boyun derisi yeni boyun şekline adapta olmaya çalışmaktadır. Bu uygulama genç kişiler ve özellikle genç erkeklerde sıklıkla uygulanmaktadır. Uygulama, deri gevşek ve sarkıklığı ciddi düzeyde olan kişilere uygun değildir. Estetik işlemde deri fazlası atılmamakta ve bu yüzden boyun derisinde kırışıklık ve sarkma görünümleri ortaya çıkabilmektedir. İşlem öncesinde bu boyun germe işleminin kişiye uygun olup olmadığı ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmekte ve süreçlere o şekilde başlanmaktadır.

Derin Plan Boyun Germe

Yüzün daha genç görünmesi için gerçekleştirilen işlemlerden birisidir. Özellikle yüzdeki yaşlanma belirtilerini azaltmak için uygulanmaktadır. Boyun bölgesini yeniden şekillendirmek amacıyla uygulanan derin plan boyun germe işlemleri yüz germe işleminin boyun bölgesine doğru uzatılması süreçlerini kapsamaktadır. İşlemde yüzün SMAS katmanına doğru ilerleme yapılmakta ve daha sonra platysma kasının altına geçiş yapılmaktadır.

SMAS katmanı daha yukarı olacak şekilde asıldığı zaman bu çekme gücü kaslardan boyuna iletilmekte ve böylece boyun ve çene altı bölgesi gerdirilmektedir. Bu teknik; yüz yaşlanmasının erken döneminde olanlar, boyun deri altı bölgesi ince yapıya sahip olanlar, boyun bantları belirgin olanlar, deri yüzey yaşlanması kısıtlı olanlar ve deri gevşekliği az olan kişilere uygulanmaktadır. Bu estetik işlemler sonucunda doğal görünüm, kalıcı sonuçlar ve genç bir görünüm elde edilmektedir.

Derin Boyun Yapılarını Şekillendiren Boyun Germe

Boyun bölgesinde kırışıklık ve benzeri birçok sorun görülebilir. Aynı zamanda kas yapısında büyüme, çene altı tükürük bezlerindeki sarkmalar ve yağ büyümeleri gibi sorunlarda bölgede ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar derin boyun yapısını ilgilendirmekte ve bu durumlar düzeltilmediği takdirde boyun gerdirme işlemlerinin sonuçlarının başarısız olmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca bu bölgedeki problemlerin giderilememesi estetik ve yapısal anlamda olumsuz durumların ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir.

Derin boyun yapılarının şekillendirilmesi detaylı ve kapsamlı cerrahi süreçler gerektirdiği için içeriğinin riskli olduğunu söylemek doğru olacaktır. Komplikasyon açısından da risk taşıdıkları için bu işlemleri genellikle tecrübeli cerrahlar yapmaktadır.

Açık Orta Hat Boyun Germe

Boyun derisinde aşırı derecede sarkma durumları görülüyorsa ve kişi ileri yaş grubunda yer alıyorsa bu işlemler uygulanmaktadır. Uygulamada boyun hattından fazla deri kesilerek çıkartılmaktadır. Bu işlemler sonrasında dışarıdan bakıldığı zaman dikey bir kesi görülmektedir. Aşırı deri fazlası ve sarkmanın klasik yöntemlerle düzeltilmesi mümkün değilse bu germe uygulamalarına yer verilmektedir.

Uygulama Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Boyun gerdirme işlemi öncesinde kişiden kan örneği, akciğer filmi ve kalp grafiği istenmektedir.
  • Bu tetkiklerin istenmesinin temel sebebi anestezi işlemine engel olabilecek herhangi bir durumun olup olmadığını tespit etmektir.
  • Hastanın kullandığı ilaçlar varsa bunları doktora bildirmelidir.
  • İşlem öncesi takı, oje ve lens varsa çıkarılmalıdır.
  • İşlem öncesinde boyun germe uygulamalarına engel bir durum yoksa süreç için uygun gün ve saat belirlenmektedir.
  • Boyun gerdirme uygulaması yüz germe ve diğer germe işlemlerine benzer bir şekilde yapılmaktadır.
  • İşlem lokal veya genel anestezi altında uygulanmaktadır. Kapsamlı bir süreç olduğu için işlemin süresi uzayabilmektedir. İşlemin süresini uzatan bir diğer faktör yüzün diğer kısımlarına müdahale edilip edilmeyeceğidir. Bunun için işlem öncesinde detaylı bir analiz yapılmakta ve tedavi planı oluşturulmaktadır.
  • İşlem öncesinde kanamaya neden olabilecek ilaçlardan uzak durulmalıdır.
  • Kişi sigara kullanıyorsa estetik işlemden bir ay önce sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir. Ameliyat sonrasında da sigara 15 gün boyunca içilmemelidir.
  • Uygulamadan sonraki ilk bir ay içerisinde saçlar boyanamamaktadır. Dolayısıyla işlemden bir hafta önce saçlar boyatılabilir.
  • Uzun saçlara sahip olmak yapılacak pansumanların gizlenmesi için oldukça uygundur.
  • İşlem gerçekleştirmeden önce boyun germe operasyonu yaptıran kişilerin fotoğrafları incelenebilir ve fikir sahibi olunabilir.
  • Doktorun önerileri eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Böylece iyileşme süreci daha konforlu bir şekilde geçmektedir.

Boyun Germe Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

  • İşlemde ameliyat iz görünümünün en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Cerrahi teknikler bu doğrultuda kullanılmaktadır.
  • İşlemin tamamlanmasından sonra bir takım yan etkiler görülebilmektedir. Şişlik, ödem ve morarma gibi yan etkiler için soğuk kompres işlemi uygulanabilir.
  • Bir hafta boyunca ağır egzersizler yapılmamalıdır. Aynı zamanda boyun germe estetiği sonrasındaki ilk birkaç ay alkol, sigara tüketilmemelidir. Ayrıca sauna ve havuz gibi yerlere gidilmemelidir. Sauna ve havuz gibi yerler uygulama bölgesinde enfeksiyona neden olabilmektedir. Bu yüzden işlemden sonra belirli bir süre bu alanlara gidilmemelidir.
  • Güneş ışınlarından bölgeyi korumak gerekmektedir. En az 6 ay boyunca güneş kremi ve şapka kullanımına özen gösterilmelidir.
  • İşlemden sonra güneş gözlüğü kullanmak önemlidir. Böylece güneşin zararlı ışınlarından korunmak mümkündür.
  • Cilt bakım işlemlerinin birkaç hafta sonra yapılması uygundur.
  • Boyun bölgesi aşırı bir şekilde hareket ettirilmemelidir. Ayrıca boyun germe estetiği sonrasında bölgenin sert darbeler almasına izin verilmemelidir.
  • Ameliyat sonrasındaki 6.gün dikişler alınmaktadır.
  • İşlemden 2 gün sonra banyo yapılabilmektedir.
  • İşlem sonrasında yüz bölgesinde hissizlik meydana gelebilmektedir. Bu durum işlem sonrası görülebilen etkilerden birisidir ve kendiliğinden geçmektedir.

İşlemden sonra görülen yan etkiler;

  • Kanama: kanama riskinin artmaması için işlemden 3 hafta önce kan sulandırıcı hapların tüketimi bırakılmalıdır. Ayrıca aspirin ve bitki çayları da bu süreçte tüketilmemelidir.
  • Enfeksiyon: bu tür işlemlerden sonra enfeksiyon beklenmemektedir. Ancak bazı durumlarda nadiren de olsa enfeksiyon görülürse antibiyotik tedavisi gerekebilmektedir.
  • Sinir hasarı: bu estetik işlemlerde çok nadir olmakla birlikte sinir hasarı görülebilmektedir.

Boyun gerdirme işlemleri sonrasında deri yapısına bağlı olarak izler diğerlerinden daha belirgin görünebilmektedir. Bu izler zaman geçtikçe azalma eğilimi göstermektedir. Ancak birçok iz tedavisi yöntemi ile bu izlerden kurtulmak mümkündür.

Boyun Germe Ameliyatının Etkisi Kalıcı Mıdır?

Derinin alt kısmında çok ince bir doku vardır. Bu dokularda enine ve boyuna sarkmalar olabilmektedir. Çene alt kısmında yağ birikimi meydana geldiyse boyun bölgesi daha fazla deformasyona uğrayabilir. Tüm bu sorunlar boyun gerdirme işlemleri giderilebilmektedir.

Yüz, çene çizgisi ve boyunda yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen boyun germe süreçleri plastik cerrahlar tarafından uygulanmaktadır. Yüz estetiği ameliyatlarının bir parçasıdır ve özellikle cilt sarkmaları bu ameliyatın en önemli tercih sebebidir.

Boyunda sarkıklık ve kırışıklık durumları bulunuyorsa farklı tedavilerle bu işlem desteklenmelidir. Yağ birikimi gibi durumlar varsa Liposuction gibi işlemlere yer verilmelidir. Aynı zamanda birçok estetik tedavi yönteminden de yararlanılabilir. Tedavilerin birleştirilmesiyle daha kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.

Boyun gerdirme estetik işlemlerinin sonuçları doğru teknik kullanımı sonrası kalıcıdır. Ancak nihai görünümün değişmesine sebep olabilecek unsurlar vardır. Kişinin görünümü üzerinde etkili olan unsurlar; yer çekimi ve doğal yaşlanma sürecidir. İşlem sonrasındaki iyileşme süresinin bitmesinden sonra bile bu unsurlar görünüm üzerinde oldukça etkilidir.

İşlemin sonuçlarının kalıcı olabilmesi için güneş ışınlarından korunmak gerekmekte ve düzenli bir cilt bakımı yaptırmak önemlidir. Bazı durumlarda boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklık sorunları tekrarlayabilir. Kişi aşırı kilo alırsa yağlanma ve bunun sonucunda sarkmalar görülebilir. Fakat sarkıklık ve kırışıklık işlem öncesindeki gibi olmamaktadır.

Boyun Germe Estetiği Fiyatları 2023

Boyun gerdirme ameliyatı süreçleri oldukça kapsamlıdır. Birçok adımı olan bir işlemdir ve herhangi bir fiyat aralığı çıkarmadan önce hasta genel bir araştırma yaparak fiyatlara dair fikir sahibi olabilmektedir. Günümüzde daha çok büyük şehirlerde talep görse de artık birçok yerde işlem merkezlerinin olması boyun gerdirme işlemlerinin sıklıkla yapılmasına imkân tanımaktadır. Dolayısıyla işlemin fiyat aralıkları da uygulama merkezlerinin içeriğine göre değişebilmektedir. Özellikle her bir merkez kendi fiyat politikasını belirleyebilmektedir.

Fiyata ek olarak öncelik verilmesi gereken bir diğer unsur cerrah seçimidir. Büyük şehirlerde cerrah ve merkez seçimi daha fazla seçeneğe sahiptir. Buna bağlı olarak seçim olanağı da sayısal olarak çoğalmaktadır. Boyun gerdirme işleminin fiyatlarını belirleyen unsurlardan birisi de hangi tip bir boyun gerdirme yapılacağıdır. Tam boyun germe veya işlem diğer tedavi yöntemleriyle birleştirilecekse fiyatta farklılıklar meydana gelmektedir. Diğer tedavi yöntemleri; yüz germe ve göz kapağı estetiğidir.

Bir işlem merkezinin kişiye özel olarak fiyat verebilmesi için öncelikle muayene olunması gerekmektedir. Muayene sürecinden sonra cerrah, belirli bir tedavi süreci belirlemekte ve fiyat çıkarabilmektedir. Bundan dolayı işlem merkezi ve cerrahın seçilmesinden sonra muayene olunduğu takdirde fiyat aralıkları da rahatlıkla öğrenilebilir. Boyun germe uygulamaları ve diğer süreçlere dair genel bir bilgi için uygulama merkezi ile iletişime geçilmeli ve randevu alınmalıdır.

Sık Sorulan Sorular

Boyun Germe Estetiğinde Kesi İzleri Belli Olur mu?

Boyun gerdirme işlemleri de diğer estetik uygulamalar gibi kesi işlemleri yapılarak gerçekleşmektedir. Bir işlemde kesi varsa işlem sonrasında iz kalması muhtemel bir durumdur. Boyun gerdirme uygulamasında kesi işlemi saçlı deri ve kulak arkasına yapılmaktadır. Bu yüzden yalnızca kulak önünde görünür dikişler bulunmaktadır.

Boyun gerdirme uygulamasında kesi işlemi kulak arkasına gerçekleşmekte ve bundan dolayı görünür bir iz kalmamaktadır. Lakin bazı hastalar buradaki izlerin giderilmesini talep edebilmektedir. Genel olarak izler belirli bir süre geçtikten sonra belirginliğini kaybetmektedir. İşlem sonrasındaki dikiş işleri de zamanla silikleşmektedir. Bazı hastalarda işlem sonrasındaki iz deri yapısına bağlı olarak daha belirgin olabilmektedir. Fakat günümüzde birçok farklı iz tedavisi işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemlerden yararlanarak izlerin tedavi edilmesi mümkündür.

Uygulamadan sonra belirgin bir iz kalıp kalmaması cerrahın kullandığı tekniğe göre de değişmektedir. Kullanılan teknik ve doğru bir uygulama sayesinde iz kalsa bile bunlar oldukça ufak bir görünümdedir.

Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?

İşlem lokal veya cerrahın kararına göre genel anestezi altında yapılmaktadır. İşlemden sonra şişlik, morarma ve uyuşukluk durumları görülebilmektedir. Aynı zamanda işlem sonrası ödemde meydana gelebilmektedir. Uygulamada yüz germe ve göz kapağı estetikleri de ihtiyaç halinde gerçekleştirilebilmektedir. Bu uygulamalardan sonra iyileşme dönemine geçilmekte ve işlemden sonraki ilk bir hafta iyileşme dönemi olarak adlandırılmaktadır.

İyileşme dönemi tamamlandıktan sonra kişi normal hayatına dönebilmektedir. Ancak her ne kadar normal hayata dönülse bile bu dönemde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu süreçte sigara, alkol ve ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır. Bunun nedeni cildin kendisini toparlaması ortalama 1-2 ayı bulmaktadır. Boyun gerdirme işleminden sonra kişinin kilo almaması için uygun bir diyet programı hazırlaması gerekmektedir. Aşırı kilo almak boyun bölgesinde sarkma ve gevşemelere neden olabilmektedir.

Bu süreçte doktor önerilerine dikkat etmek ve yerine getirmekte önemli olan konulardan bir tanesidir.

Boyun Germe Ağrılı Bir İşlem midir?

Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın boyun gerdirme işlemlerinde lokal veya genel anestezi uygulanmaktadır. Anestezinin uygulanmasının nedeni işlem esnasında acı veya ağrı hissetmemektedir. Uygulama süreci boyunca herhangi bir ağrı durumu yaşanmamaktadır. Ayrıca süreçte gerçekleştirilen diğer uygulamalarda genellikle ağrısızdır.

İşlemden sonra yan etki olarak şişlik, morarma ve ağrı görülebilmektedir. Ancak bu ağrı düzeyi oldukça düşüktür ve cerrahın önerdiği ağrı kesicilerle birkaç saatte geçmektedir. Uygulama sonrasında hastaların en çok sorun yaşadığı durum ağrılardan ziyade bölgedeki gerginlik ve basınç hissidir. Fakat bu basınç ve gerginlik gibi durumlarda birkaç gün içerisinde geçmektedir. Bu yüzden boyun gerdirme işlemlerinin genel olarak ağrısız süreçler olduğunu söylemek doğru olacaktır.